GRILLAD LAPPLÄNDSK FJÄLLRÖDING OCH SPARRIS

5 personer

Beredning

Sparriscrème: Skala sparrisen och skär av ändarna. Lägg skalen och ändarna i en kastrull och fyll på med olja så att det täcker. Värm upp oljan till 70º. Ta av från värmen, låt svalna och kyl oljan. Vispa ihop äggulor och senap. Tillsätt den kalla oljan droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med citronsaft, salt, peppar och gräslök. Ställ svalt till servering. Blanda samman kryddorna till kryddblandningen. Skär rödingen i mindre bitar och krydda med kryddblandningen. Pensla med lite olja och grilla fisken i halster, 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Pensla sparrisen med olja och grilla den 1-2 minuter. Servera fisk, sparris och sparriscrème med en sallad

Råvaror

800 g Lappländsk rödingfilé
1 knippa grön sparris

Sparriscrème:
Skalet från sparrisen
2 dl rapsolja
2 Äggulor
½ msk dinjonsenap
1 msk pressad citronsaft
1 mks finskuren gräslök
Salt
Malen vitpeppar

Kryddblandning:
1 msk fänkålsfrö
1 msk dillfrö
½ msk anisfrö
Salt
Malen svartpeppar