Fakta

Fjällrödingens ursprung

Alla våra anläggningar finns i Svenska lappland, i vad som brukar kallas Europas sista vildmark. De vattendrag som finns här är ett av världens absolut renast vatten. För Rödingen som trivs bäst i kalla syrerika vatten är förhållandena perfekta! Vår Fjällröding är odlad större delen av sitt liv i den stora fjällsjön Malgomaj som är över 70 km lång och ca 100 meter djup på sina djupaste ställen. 

Vad äter Fjällröding?

Precis som de flesta andra odlade djurarter, såsom kylckling, gris nöt mfl, så äter vår fisk foder. Det som däremot skiljer fisk från däggdjuren är att fiskens förmåga att omsätta foder till kött är betydligt mer effektiv än övriga djurarter. Vår ambition och målsättning är att vår Fjällröding ska kunna omvandla foder med en faktor 1 på 1 det vill säga 1 kg foder ska bli 1 kg fisk. Odlad fisk behöver också betydligt mindre mängd mat än en vild fisk eftersom den inte behövar jaga sin mat. 

Vår foderleverantör säkerställer 100% spårbarhet och arbetar hela tiden aktiv med att utveckla fodret till att innhålla mer och mer vegetabiliska produkter.  
​​​​​​​​​​​​​​

Kontakta oss

Umlax AB
Storgatan 28
921 31 Lycksele

Tel 0950-171 00
order(a)umlax.se

Vi är certifierade enligt: 

FSSC 22 000