Stekt fjällröding med brynt smör, steksvamp & haricotverts

5 personer

Beredning

​​​​​​​Bryn smöret i en kastrull tills den blir gyllenbrun
och doftar ”knäck”. Sila och låt svalna.

Stek svampen hårt med vitlöksklytorna som sen lyfts bort. Salta och peppra.

Koka haricotvertsi översaltat vatten och kyl ner.
Stek fisken i smör på skinnsidan och salta och
peppra.

Vänd upp fisken på en plåt och baka av i ugnen till en innertemperatur av ca 40°.

Värm svamp, haricotvert i en panna och vänd
ner spenaten medan fisken är i ugnen.

Håll det brynta smöret varmt i en kastrull och
slå på vid servering.
​​​​​​​
Garenera med färska örter.

Råvaror

rödingfilé ca 180 g per person
smör ca 400 g
svamp efter behag 250 g
t ex skogschapinjoner
nerskurna haricotvert 125 g
babyspenat 125 g
vitlöksklyftor 1 st
färska örter
t ex körvel, gräslök, dragon