Inkokt fjällröding på  medelhavsvis

5 personer

Beredning

Skär fisken i exakta bitar ca 50 g styck och lägg i en djup plåt.

Skala och skiva grönsakerna tunt.
Sautera grönsakerna i en kastrull och tillsätt
buljong, saffran och vin. Koka ihop i cirka 4 minuter.

Tillsätt vinägern och olivoljan och smaka av med salt. Buljongen ska vara syrlig!

Slå buljongen över fisken täck med lock och låt dra i rumstemperatur.

​​​​​​​Vispa creme fraichen tjock.
​​​​​​​
Riv skalet av limen och pressa i saften.
Smaka av med salt.

Servera med kokt potatis, strimlad persilja och
plockade örter på tallrik.

Råvaror

Putsad rödingfilé ca 500 g
morötter 1–2 st
fänkål 1/2 st
rotselleri 25 gr
vitlöksklyfta 1 st
schalottenlök 2 st
röd spansk peppar 1/2 st
kycklingbuljong ca 0,5 liter
vitt vin 1 dl
chardonnayvinäger 0,5 dl
saffran 0,5 g
olivolja 0,25 dl
salt
bladpersilja 1/2 knippe
körvel eller annan ört

limecreme:
creme fraiche 1,5 dl
lime 1 st
salt