Fisk för utplantering

Matfisk

Vi levererar färsk matfisk av Fjällröding flera gånger i veckan till hela Sverige och Finland. Regnbågslaxen levereras nästan hela året till Sverige, Finland och Norge. Fin fisk av hög kvalitet som kommer av kalla friska vatten och god djurhållning.

Fjällröding

Rödingen (salvelinus spp) är en laxfisk som lever och trivs bäst i kalla syrerika fjällvatten. Rödingen förekommer i flera olika underarter. Den vi odlar är Fjällrödingen (Salvelinus alpinus) av storrödingtyp, med ursprung i sjön Hornavan. Fisken har små fjäll med ljusa fläckar mot grönsilvrig bakgrund. Den spektakulära röda bukfärgen framträder speciellt i samband med leken. Fenorna är orangeröda med vackert vita ytterkanter. Den leker på hösten och kan väga över 10 kg, men odlas normalt till vikter under kilot. Fjällrödingen har ljusröd till röd köttfärg och fin textur i köttet; en mycket läcker och exklusiv matfisk.

Regnbåge

Regnbåge (Oncorhyncus mykiss) finns i dag spridd över en stor del av jorden men har sitt ursprung i Nordamerika. Den kännetecknas av ett brett rödviolett band (regnbågens färger) längst sidorna, vilket även gett den dess namn. Fisken leker på våren men har ytterst svårt att reproducera sig i vilt tillstånd i Sverige. Regnbågen kan bli närmare 15 kg tung men odlas normalt till vikter mellan 500-4 000 gram. Omtyckt av sportfiskare för sin kämpaglöd. Det är en mycket god matfisk som lämpar sig väl till gravning och kallrökning.

Recept – Grillad Umlax Fjällröding och sparris

gi röding grill

Har du ett fiskhalster ska du absolut prova på att grilla röding. Sparris passar också utmärkt att grilla i halster, eftersom den lätt faller genom gallret annars. Till rödingen serverar vi en läcker sparriscrème. Ingredienser 800 g rödingfilé 1 knippa […]

Läs mer »

Umlax Policy

Kvalitetspolicy Umlax AB ska med kunden i fokus producera och förädla fisk av hög kvalité enligt marknadens förväntningar. Produktionen ska vara säker, långsiktig och hållbar avseende livsmedelshantering, miljö, personal och ekonomi samt följa gällande lagstiftning inom respektive område. Ledningssystem, kundkommunikation […]

Läs mer »

Anläggningar

Alla våra anläggningar finns i Svenska lappland, i vad som brukar kallas Europas sista vildmark. De vattendrag som finns här är ett av världens absolut renaste vatten.

Läs mer »