Fisk för utplantering

Aktuellt

Umlax får ny VD

Sveriges största Fjällröding producerande bolag får ny VD. Umlax AB:s styrelse har beslutat att utse Anna-Carin Jonsson till ny VD för Umlax.

_MG_4892 Anna-Carin Jonsson har varit verksam i bolagets ledning sedan 2010 och som marknadschef har hon varit delaktig i den expansiva utveckling bolaget haft. Hon har tidigare erfarenhet från revision- och finansieringsbranschen och driften av sina och familjens bolag inom affärsutveckling och byggentreprenad. De senaste åren har Anna-Carin också varit engagerad i styrelsearbeten i olika bolag.

”-Umlax AB har gjort en fantastisk resa och vuxit snabbt sedan starten 1987. Vi har även stora ambitioner framåt. Jag vill att vi ska nå ännu längre och utveckla produkter och verksamheteter i denna region, vilket kräver mer specialisering.  Då Umlax nu har en lösning som jag är komfortabel med, kliver jag av som VD och får som produktionschef sätta fullt fokus på att utveckla och stärka produktionen, -något jag brinner för. Vi har även stärkt vår kompetens och den lokala förankringen i styrelsen, då Nils-Gunnar Bergström, Lycksele, går in som ordförande.

-Jag har fullt förtroende för Anna -Carin som ny VD. Hon är kompetent, har bra driv och känner verksamheten väl. Hon kommer att tillföra nya dimensioner till bolaget och föra Umlax framåt.

-Vi fortsätter att tillsammans utveckla bolaget och ser ljust på framtiden”, säger Josef Nygren, grundare av Umlax.

-Det ska bli fantastiskt roligt och det är ett stort förtroende jag fått av Josef och styrelsen, att tillsammans med den engagerade personalen leda företaget framåt”, säger Anna-Carin Jonsson.

Recept – Grillad Umlax Fjällröding och sparris

gi röding grill

Har du ett fiskhalster ska du absolut prova på att grilla röding. Sparris passar också utmärkt att grilla i halster, eftersom den lätt faller genom gallret annars. Till rödingen serverar vi en läcker sparriscrème. Ingredienser 800 g rödingfilé 1 knippa […]

Läs mer »

Umlax Policy

Kvalitetspolicy Umlax AB ska med kunden i fokus producera och förädla fisk av hög kvalité enligt marknadens förväntningar. Produktionen ska vara säker, långsiktig och hållbar avseende livsmedelshantering, miljö, personal och ekonomi samt följa gällande lagstiftning inom respektive område. Ledningssystem, kundkommunikation […]

Läs mer »

Anläggningar

Alla våra anläggningar finns i Svenska lappland, i vad som brukar kallas Europas sista vildmark. De vattendrag som finns här är ett av världens absolut renaste vatten.

Läs mer »